انتقال بیمار از تخت بیمارستان به روی ویلچر یک کار مهم در طی فرایند مراقبت از بیمار در منزل یا بیمارستان است. این کار به منظورهای مختلفی از جمله برای حمل و نقل بیماران به مناطق دیگری از بیمارستان، مانند اتاق عمل یا اتاق تشخیص استفاده می‌شود. به علاوه، انتقال بیماران به روی ویلچر نیز برای حمایت و راحتی بیماران ضروری است، به خصوص زمانی که آن‌ها قادر به راه رفتن نیستند یا نیاز به استراحت دارند.

بدیهی است که ویلچر برای بیمارانی که قادر به راه رفتن نیستند، مزیتی بزرگ است و به آن‌ها امکان می‌دهد در طول روز در مکان‌های مختلف بیمارستان حضور داشته باشند و از امکانات مختلف بهره مند شوند. آن چه مهم است، این است که باید به روشی دقیق و درست انتقال بیمار از تخت به روی ویلچر انجام شود. انجام دقیق این مراحل باعث می‌شود که بیمار آسیبی نبیند و اذیت نشود. در ادامه‌ی این مطلب از مجله کیان طب سلامت، شما را با این روش آشنا می‌کنیم. با ما همراه باشید.

مراحل مختلف انتقال بیمار از تخت به روی ویلچر

همان طور که گفتیم انتقال بیمار از تخت روی ویلچر باید بسیار دقیق انجام شود تا بیمار آسیبی نبیند. در ابتدای کار لازم است که بدانید باید هنگام انتقال بیمار، اصول بهداشتی را رعایت کنید. این اصول بهداشتی شامل استفاده از دستکش‌ها، شستشوی دست‌ها و استفاده از ضدعفونی کننده بر روی ویلچر است. بعد از این که از رعایت اصول بهداشتی مطمئن شدید، از مراحل زیر پیروی کنید:

بررسی وضعیت بیمار

به صورت ناگهانی دست به تغییر وضعیت بیمار نزنید. قبل از انتقال بیمار، باید وضعیت او را ارزیابی کنید. اگر بیمار دارای محدودیت‌های حرکتی، درد شدید یا آسیب دیگری است، باید از روش‌های جایگزین برای انتقال استفاده کنید. باید بیمار را از این که قصد دارید او را منتقل کنید، آگاه سازید. سپس باید سمت قوی بیمار را شناسایی کنید تا فشار بدن را روی آن سمت قرار دهید.

بررسی وسایل مثل تخت و ویلچر

قبل از انتقال، اطمینان حاصل کنید که ویلچر درست و عملکرد صحیحی دارد و کاملاً سالم است. اگر ویلچر سالم نباشد ممکن است هنگام قرار دادن بیمار روی آن بیمار آسیب ببیند. تخت را نیز برای انتقال آماده کنید. اگر تخت در ارتفاع بالایی قرار دارد، آن را پایین‌تر بیاورید تا بتوانید بیمار را راحت‌تر جا به جا کنید. می‌توانید از تغییر شیب تخت برای انتقال بیمار از وضعیت خوابیده به نشسته نیز استفاده کنید. همچنین، باید تجهیزاتی مانند برگه‌های حمل و نقل، کمربند ایمنی و دستگیره‌ها را آماده کنید.

همکاری با تیم

انتقال بیماران باید توسط چند نفر انجام شود. به خصوص زمانی که بیمار سنگین وزن است و یا دامنه حرکتی محدودی دارد، نباید انتقال آن توسط تنها یک فرد انجام شود. اگر بیمار خود می‌تواند تا حدود خوبی جا به جا شود، می‌توان از خود او کمک گرفت اما در غیر این صورت و در شرایطی که احتمال آسیب در انتقال غیر اصولی می رود، باید از تیم برای انتقال استفاده کرد. همکاری با تیم پرستاری و متخصصان دیگر از بهترین راه‌ها برای انتقال ایمن بیمار به بخش‌های دیگر است. برای جلوگیری از حوادث ناگوار باید همه‌ی اعضای تیم انتقال بیمار، نقش و مسئولیت خود را در این فرایند بدانند.

استفاده از تکنیک‌های صحیح بلند کردن

برای جلوگیری از آسیب به بیمار هم چنین عدم ایجاد  عوارض جانبی برای خودتان، باید برای بلند کردن و انتقال بیمار از تکنیک‌های صحیح بلند کردن استفاده کنید.  این نکات هماهنگ با ارگونومی انسان تدوین شده اند و شامل خم شدن زانوها، برخاستن با کمک قدرت پایین تنه و استفاده از عضلات پا و شکم است.

بررسی پایداری وضعیت بیمار

بعد از این که بیمار را بلند کردید و او را روی ویلچر قرار دادید، وضعیت ایشان را به خوبی چک کنید. مطمئن شوید بیمار به درستی روی ویلچر قرار گرفته و هیچ یک از اعضای او دچار فشار و مشکل نیست. کمربند او را خوب ببندید تا ایمنی به خوبی رعایت شود. مسیری که باید بیمار را در آن حرکت دهید چک کنید و مطمئن شوید که مانعی تا مقصد مقابل شما وجود ندارد.

جمع بندی نکات انتقال بیمار از تخت روی ویلچر

در این مطلب در خصوص انتقال بیمار از تخت بیمارستانی به روی ویلچر صحبت کردیم.  این کار به عنوان یک فرایند مهم در مراقبت از بیماران به شمار می رود. این کار به دلایل مختلفی انجام می‌شود، از جمله می‌توان به حمل و نقل بیماران به مناطق دیگری از بیمارستان، برای حمایت و راحتی بیماران و دریافت داروها و حتی عوض کردن آب و هوا اشاره کرد. انجام دقیق این مراحل باعث می‌شود که بیمار آسیبی نبیند و اذیت نشود. مراحل انتقال بیمار از تخت به روی ویلچر شامل بررسی وضعیت بیمار، بررسی وسایل انتقال، همکاری با تیم و استفاده از تکنیک‌های صحیح بلند کردن و در نهایت بررسی پایداری وضعیت بیمار است. امیدواریم که نکات این مطلب به شما کمک کرده باشند که به بهترین شکل ممکن در مراقبت از بیماران خود عمل کنید.

شرکت کیان طب سلامت تولید کننده و سازنده انواع تجهیزات و تخت های زیبایی و بیمارستانی می باشد. محصولات تولیدی ما شامل: ترالی زیبایی، برای مطب زیبایی و ارایشگاه های پوست و مو ؛ صندلی آرایشگاهی، صندلی و تخت اکستنشن مژه (کاشت مژه و مو)، صندلی زیبایی، تخت بیمارستانی، تخت برقی، تخت معاینه، تخت معاینه زنان، تخت لگن دار، تخت سه شکن، تخت برانکارد، تخت ICU ، تخت ماساژ، تخت اورژانس، ترالی اورژانس، ترالی پانسمان، ترالی بیمارستانی، صندلی تابوره و دهها تجهیزات دیگر می باشد. شما می توانید با حداقل قیمت بازار این محصولات را بدون واسطه از ما خریداری نمایید. کافیست پس از بررسی و انتخاب محصول با شماره های 66978143-021 ، 66979086-021 ، 09123228374  تماس بگیرید. ما صمیمانه منتظر راهنمایی و مشاوره به شما هستیم.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

محصولات مرتبط

Instagram
Pinterest
YouTube
LinkedIn
فهرست
Call Now Button