اهمیت انجام معاینه زنان و پیشگیری از بیماری‌های زنان

معاینه زنان به‌طور خاص به معاینه سیستم تولیدمثل زنان اشاره دارد. اگر خانمی در مورد معاینه زنان سؤال یا ترس دارد، باید قبل از آن در مورد نگرانی‌های خود با پزشک صحبت کند. اگر هر قسمت از معاینه باعث درد می‌شود، فرد باید به پزشک اطلاع دهد.

  1. صفحه نخست
  2. مجله سلامت
  3. سلامت زنان
  4. اهمیت انجام معاینه زنان و پیشگیری از بیماری‌های زنان
برچسب :
معاینه زنان

آشنایی با نحوه معاینه زنان

معاینه زنان به‌طور خاص به معاینه سیستم تولیدمثل زنان اشاره دارد. اگر خانمی در مورد معاینه زنان سؤال یا ترس دارد، باید قبل از آن در مورد نگرانی‌های خود با پزشک صحبت کند. اگر هر قسمت از معاینه باعث درد می‌شود، فرد باید به پزشک اطلاع دهد.

برای معاینه زنان، یک زن باید یک پزشک مراقبت‌های بهداشتی را انتخاب کند که بتواند با او راحت در مورد موضوعات حساس مانند جنسیت، کنترل بارداری، بارداری و مشکلات مربوط به یائسگی بحث کند. پزشک ممکن است پزشک متخصص زنان، پرستار، ماما یا دستیار پزشک باشد.

معاینه زنان، طیف گسترده‌‌ای از موضوعات را پوشش می‌دهد، به‌ خصوص به این دلیل که بسیاری از زنان به‌طور منظم به پزشک مراجعه نمی‌کنند. درواقع ویزیت زنان بسیار فراتر از بررسی واژن و انجام آزمایش پاپ اسمیر است. بنابراین سؤالات ممکن است فراتر از موارد مربوط به زنان باشد.
پزشک ممکن است در مورد خشونت خانگی، عادات اجتماعی، نوشیدن و سیگار کشیدن سؤالاتی را مطرح کند. همچنین پزشکان در مورد هرگونه درد یا مشکلات دستگاه تناسلی و بسته به شرایط از قاعدگی، فعالیت جنسی یا کنترل بارداری سؤال می‌کنند. این موضوعات بسته به سن و تجربه بیمار متفاوت است.
نوجوانانی که از نظر جنسی فعال نیستند معمولاً نیازی به غربالگری بیماری‌های مقاربتی ندارند. زنان زیر ۲۱ سال نیازی به معاینات تهاجمی واژن ندارند مگر اینکه شرایط خاص یا خطرات پزشکی را داشته باشند.

معاینه زنان
تخت ژنیکولوژی

اولین معاینه زنان و ویزیت آن‌ها ممکن است فقط گفتگوی ساده با پزشک باشد. معمولاً در اولین مراجعه به پزشک نیازی به معاینه لگن نیست مگر اینکه مشکلی مانند خونریزی غیرطبیعی یا درد وجود داشته باشد.
اگر از نظر جنسی فعال هستید، ممکن است آزمایش‌هایی را برای تشخیص برخی از عفونت‌های مقاربتی (STI) انجام دهید. بیشتر آزمایش‌هایی که نوجوانان نیاز دارند می‌تواند توسط پزشک با نمونه ادرار انجام شود.
همچنین ممکن است بعد از معاینه لازم باشد واکسیناسیون خاصی را انجام دهند علاوه بر این کالج متخصص زنان و زایمان آمریکا (ACOG) معاینه لگن را برای زنان ۲۱ سال به بالا توصیه می‌کند، حتی اگر هیچ علامتی خاصی از بیماری را نداشته باشند. همچنین متخصصان این کالج اذعان می‌کنند که آزمایش لگن برای غربالگری بیماری‌های مقاربتی غیرضروری است و نیازی به آن نیست مگر اینکه خانمی شروع به مصرف داروهای ضد بارداری خوراکی کند.
دکتر هوسکینز، رئیس هیئت ‌مدیره این کالج در تحقیقی که انجام داده است به این نتیجه رسیده است که هورمون‌های موجود در قرص‌های جلوگیری از بارداری می‌توانند بر پوشش واژن و دهانه رحم تأثیر بگذارند و معاینه لگن می‌تواند این اثرات را تشخیص دهد.

چگونگی انجام معاینات زنان

معاینه زنان در مطب پزشکان کاملاً به‌صورت محرمانه انجام می‌گیرد چرا که برای بررسی اعضای داخلی و دستگاه تناسلی زنان، پزشک باید آنان را بر روی تخت معاینه قرار دهد؛ بنابراین لازم است که شرایط متناسب با خواست بیماران فراهم گردد.
طبق دستورالعمل‌های کمیته اخلاقی پزشکان برای جلوگیری از انجام رفتارهای جنسی در زمان معاینه زنان، مقدار تماس فیزیکی لازم برای به دست آوردن داده‌ها، تشخیص و درمان باید در کمترین حد ممکن باشد و در کشور ایران متخصصان این حوزه باید حتماً زنان باشند. علاوه بر این توضیحات مناسب باید در تمام مراحل معاینه به بیمار داده شود.
در حال حاضر اکثر پزشکان به‌جای لمس بیمار با دست خود از لوله به اسم اسپکولوم استفاده می‌کنند.

معاینه زنان
چگونگی انجام معاینه

صندلی معاینه زنان

برای انجام معاینه پزشکان نیاز به تجهیزات و لوازم مخصوصی دارند که بتوانند تشخیص بهتری را داشته باشند. یکی از این وسایل پزشکی صندلی معاینه زنان است.
در اکثر ویزیت‌های که در مطب پزشک صورت می‌گیرد شخص بیمار باید بر روی صندلی معاینه زنان قرار گیرد تا متخصص بتواند با معاینه دقیق نوع بیماری را مشخص کند.
درواقع تخت معاینه زنان به گونه‌‌ای است که بیمار می‌تواند به پشت دراز بکشد و پاهای خود را در تکیه‌گاه‌هایی به نام رکاب قرار می‌دهد. در این حالت پزشکان به‌راحتی می‌توانند معاینه خود را از دستگاه تناسلی زنان انجام دهند.
در واقع برای معاینه و انجام آزمایش تمام بیمارانی که دچار مشکلات مرتبط با دستگاه تناسلی و تخمدان هستند وجود صندلی معاینه زنان و تخت ژنیکولوژی لازم است.
برای نمونه جهت انجام آزمایش پاپ اسمیر که یک تست برای تشخیص سرطان دهانه رحم است، شخص باید بر روی تخت معاینه قرار گیرد تا پزشک واژن را به اندازه کافی باز نگه دارد و بتواند یک سواب را وارد آن کند و نمونه کوچکی از سلول‌ها از دهانه رحم را بردارد و آزمایش پاپ اسمیر انجام شود.

همه اقشار زنان باید سالیانه برای انجام آزمایش پاپ اسمیر به پزشک زنان و زایمان و یا مراکز مامایی مراجعه کنند. بعد از انجام آزمایش پاپ اسمیر پزشک نمونه آزمایش شده را به آزمایشگاه ارسال میکند تا نتیجه تست را ببیند و یا اینکه نمونه تست شده را به بیمار می دهد و بیمار خودش آن را برای انجام نتیجه آزمایش به آزمایشگاه ارسال میکند.

اگر نتیجه آزمایش پاپ اسمیر منفی بود این بدان معنی است که بیمار هیچ گونه علائمی مبنی بر داشتن سرطان دهانه رحم در او یافت نشد، بیمار میتواند برای آزمایش مجدد 2 الی 3 سال دیگر برای انجام تست اقدام کند.
اگر نتیجه انجام آزمایش مثبت شد این به معنی داشتن سرطان دهانه رحم نیست. بیمار باید برای اطمینان خاطر از سلامتی دهانه رحم یا داشتن سرطان دهانه رحم ، آزمایش کلوسکوپ را انجام دهد.

بر طبق جدول زیر میتوانید زمان مراجعه به پزشک برای انجام تست پاپ اسمیر را ملاحظه نمایید

سن بیمارزمان انجام تست
بالای 21 سال، نداشتن رابطه جنسینیازی نیست
بالای 21 سال، داشتن رابطه جنسیهر 3 سال یک‌بار
21-29 سالهر 3 سال یک‌بار
30-65 سالهر 3 تا 5 سال یک بار، اگر نتیجه‌ی آزمایش اچ پی وی و پاپ‌ اسمیر منفی‌ است
65 سال به بالاممکن است دیگر به آزمایش نیاز نباشد؛ با پزشک مشورت شود
صندلی معاینه زنان
صندلی معاینه زنان

منابع:

https://www.acog.org/

https://www.nytimes.com/

https://www.msdmanuals.com/

1/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

محصولات مرتبط

Instagram
Pinterest
YouTube
LinkedIn
فهرست
Call Now Button