به عنوان مقدمه باید گفت دردنیای پزشکی با توجه به وضعیت بیماران و یا حادثه دیدگان اقدامات سریع وبه موقع می تواند خیلی تاثیر گذار باشد. حتی می توان گفت با سرعت بخشیدن به خدمات به صورت صحیح وعلمی جان بیماران و حادثه دیدگان نجات پیدا می کند. در کنار تلاش کادر درمان و پرسنل استفاده از لوازم و داروهای ویژه اورژانس از ضروری ترین موارد می باشد. این دارو ها و ملزومات بایستی به صورت منظم و در محل مخصوص قرار داشته باشند. این محل به صورت متحرک و با نام اختصاصی ترالی می باشد که در مورد ملزومات و دارو های آن توضیات مختصری خواهیم داد. ترالی احیا و مشخصات کلی آن اهمیت بسیاری دارند. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با ترالی اورژانس، تخت بیمارستانی، تخت معاینه و تخت برقی هم به مرکز کی تی سلامت مراجعه نمایید.

ترالی چیست؟

درتعریف ترالی می توان گفت بخشی متحرک است. این وسیله با تجهیزات کامل و در موقع ضروری بالای سر بیمار به همراه پزشک و کادر در مان وجود دارد. ترالی در اصل قفسه متحرک و کاملا مجهزی است که در بخش های مختلف بیمارستان به تناسب احتیاج وجود دارد. اما وجود آن در بخش اورژانس و احیا ضروری ترین اقدام است. در ترالی( قفسه) بخش اورژانس داروهایی باید وجود داشته باشد که در مواقع احتیاج جوابگو باشد. این داروها ویژه هستند که مهم ترین و اصلی ترین آن مربوط به بخش احیا می باشد. در این مقاله سعی خواهیم کرد در مورد ترالی احیا و مشخصات کلی آن توضیحاتی دهیم.

ترالی احیا

باتوجه به وضعیت بحرانی زمان احیا قلب و ریوی و وجود استرس و اضطراب واجب است دارو ها و ملزومات خاص آن به صورت منظم و در طبقه بندی خاص وجود داشته باشد. البته این را هم یادآوری کنیم که کلیه کادر درمان و پزشکان بخش اورژانس کاملا با این داروها و ملزومات آشنایی دارند. آن ها آموزش های لازم را دیده اند. وسایل و ملزوماتی که هم زمان و با هدفی خاص و واحد استفاده می شوند بایستی در یک جعبه یا سینی قرار داده شوند. در این حالت به آسانی، با سرعت تمام و با دقت مورد استفاده قرار می گیرند.

دارو های مخصوص ترالی احیا

داروهایی که در ترالی احیا ضروریست و بایستی وجود داشته باشد عبارتند از:

اپی نفرین

از این دارو در موارد خاصی مصرف می شود. در ایست قلبی ناشی از اسیستول درفیبرلاسیون بطنی و تاکی کاری بدون نبض که به شوک وcpr  جواب نداده است. در برایکاردی علامت دار به صورت انفوزیون و درمان شوک انافیلاکسی  افراد مسن و بیماران قلبی با احتیاط مصرف شود.

اتروپین

این دارو در موارد خاصی برای ترالی احیا مصرف دارد. در ایست قلبی و برایکاردی علامت دارmgo.5 و در صورت نیاز تا سقف mg/kg.04 داده شود. احتیاط مصرف برای افراد مسن و بیماران با نارسایی قلبی می باشد.

امپودارون

موارد مصرف این دارو در درمانVf. VT بدون نبض  –Stabl vtتاکی کاردیqrsپهن می باشد. منع مصرف آن در زمان شوک کاردردیوژنیک بلوک قلبی درجه دو یا سه می باشد.

لیدوکائین

این دارو باعث آهسته کردن شیب فلز 4پتانسیل عمل و افزایش تحریک پذیری قلب می شود. لیدوکائین داروی ضد ارتیمی برای درمان  VT یاVF و درمان بیمارانی که در خطر عود مجدد این ارتیمی هستند. مانند مبتالایان به هیپوکالمی، ایسکمی میوکارد و یا نارسایی شدید بطن چپ تجویز می گردد.

ادنوزین

درمانreentrySVT که به تحریک واگ جواب نمی دهد. طریقه مصرف آن به صورت تزریق وریدی به مقدار6 میلی گرم در عرض  1تا 3 ثانیه و اگر موثر نبود 1تا 2 دقیقه بعد12 میلی گرم دیگر داده شود.

نیتروگلیسیرین

موارد مصرف این دارو در زمان نارسایی احتقانی قلب همراه با انفارکتوس میوکارد، درمان اتژین صدری، کنترل هیپر تانسیون حین عمل جراحی می باشد. منع مصرف همزمان با مهار کننده های فسفو دی استراز مثل سیلدنافیل می باشد.

سایر دارو ها برای ترالی احیا

برای ترالی احیا داروهای دیگری نیز استفاده می شود. برای بعضی از این دارو ها توضیح مختصری دادیم و به همین مقدار بسنده می کنیم. اما برخی دیگر از این دارو ها عبارتند از: دوپامین، هپارین دوبوتامین، وراپامین، دیگوکسین، لابتوکول، فوروزماید، نالوکسان، لورازپام، فنی توئین، فنوباربیتال هالو پریدول، کلسیم کلوکوناد، دیفن هیدرامین، هیدروکورتیزون، پرل، متوکلومرامیدسولفات منیزیم، دکستروز و غیره.

ملزومات ویژه ترالی احیا

بجز این داروها بعضی ملزومات ترالی احیا عبارتند از:

لوله تنفسی برای بزرگسالان و اطفال، کپسول اکسیژن و ماسک مخصوص دستگاه شوکر، دستگاه مونیتورینگ سیار و انواع سرنگ سوزن و انژیوکت و غیره.

در پایان ذکر این نکته ضروری است که گفته شود در کنار خدمات کادر درمان و تلاش آن ها همکاری و همراهی خانواده ها خصوصا حادثه دیدگان می تواند کمک موثر و حیات بخشی باشد. دادن اطلاعات صحیح و دقیق می تواند در امر درمان موثر باشد. همچنین عدم دخالت در کار کادر درمان و خلوت کردن محیط می تواند کمک خیلی زیادی به تسریع در روند درمانی باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با ترالی احیا، ترالی اورژانس، تخت بیمارستانی، تخت معاینه و تخت برقی هم به مرکز کی تی سلامت مراجعه نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

محصولات مرتبط

Instagram
Pinterest
YouTube
LinkedIn
فهرست
Call Now Button